Falset

Costa Daurada

Un territori únic

La Costa Daurada és una destinació turística única. Compta amb un ric patrimoni cultural i natural, una àmplia oferta d’oci per a tots els públics i un potencial gastronòmic i enoturístic de primer ordre.

A més, el seu clima suau convida a visitar-la en qualsevol època de l’any per viure-hi l’autèntica mediterrània.

A la Costa Daurada no et pots perdre...

1. Patrimoni monumental

La història ha deixat una petjada important al patrimoni monumental de la Costa Daurada. 

La ciutat de Tarragona, sota el nom de Tarraco, era antiga capital de l’Imperi Romà a la península Ibèrica. Des de l’any 2000 és patrimoni de la humanitat per la UNESCO per la seva riquesa monumental. D’altra banda, el territori també conserva un important llegat medieval, amb diverses fortaleses i nuclis històrics amb encant. Els monestirs de La Ruta del Cister de Santes Creus i Poblet, i espais únics com la Cartoixa d’Escaladei, són imprescindibles

Foto: Joan Capdevila Vallvé

2. Platges

El litoral de la Costa Daurada està format per grans centres turístics i per petites poblacions marineres, que ofereixen al visitant una gran diversitat d’allotjaments de qualitat, activitats familiars de tota mena, esports, activitats nàutiques…, complementat amb el gran focus d’atracció, el parc temàtic PortAventura.

Foto: Joan Capdevila Vallvé

3. Parcs d'oci en família

Els parcs temàtics i parcs aquàtics són una magnífica opció per gaudir en família de la Cosata Daurada. Ofereixen la possibilitat de passar-t’ho bé amb amics i amb els més petits de casa. Diversió asseguarda per a tots!

4. Enogastronomia

La gastronomia de la Costa Daurada és un distintiu de qualitat que sap combinar a la perfecció la diversitat de la cuina mediterrània, complementada amb una tradició vinícola i altres productes de qualitat del territori com l’oli i els fruits secs entre d’altres.

Foto: Joan Capdevila Vallvé

5. Patrimoni natural

La natura i el paisatge d’aquesta zona també ofereix al visitant llocs d’un interès i una bellesa singular. Les Muntanyes de Prades i el Parc Natural Serra del Montsant, juntament amb la Serra de Llaberia constitueixen una sèrie de conjunts muntanyosos del Mediterrani amb masses forestals i fauna, flora i geologia variada de gran interès.

Foto: Joan Capdevila Vallvé

6. Turisme actiu

El clima de la Costa Daurada convida a gaudir d’activitats a l’aire lliure durant tot l’any.

Si ets de natura, trobaràs rutes per fer a peu i en bicicleta, i també activitats que et dispararan l’adrenalina, com l’escalada, el raid o l’espeleologia. Si el que t’agrada és el mar, pots optar per la vela, el caiac, o el paddle surf en aigües tranquil·les.

No paris quiet i gaudeix d’un entron divers i espectacular!

Foto: Joan Capdevila Vallvé

La història, paisatge, patrimoni, gastronomia i la tradició vitivinícola de Falset és un petit tast i una porta d'entrada per conèixer l'essència de la Costa Daurada.