Falset

Morera

Morus alba

Nom científic: Morus alba

Nom en castellà: Morera

Família: Moràcies

Orígen: Àsia central i oriental

Arbre caducifoli que no acostuma a passar dels 12 metres d’alçària, amb la capçada ovalada i ampla. Les seves fulles, de color verd clar brillant, grans i ovalades, amb la base en forma de cor, tenen entrants de formes molt variades.  Els fruits que, a primer cop d’ull, s’assemblen a les mores silvestres, són dolços, sucosos i refrescants, i es poden menjar fins i tot abans de madurar. N´hi ha de diferents colors: blancs, rosats o violetes.

On el trobem:

Darrerament és una arbre que s’utilitza en freqüència per carrers i places del poble pel seu bon aspecte i resultat. En trobem, entre altres, a la plaça de Sant Jordi i a la rambla del Tancat.

Es va importar de la Xina per alimentar les erugues de la papallona de la seda, quan Europa va iniciar-se en la seva cria al segle XVI. Amb el temps es va valorar també el seu caràcter ornamental i com a arbre d’ombra. Presenta, però, un problema amb els seus fruits, perquè taquen voreres i mobiliari urbà. És per aquest motiu que es planten varietats estèrils, que no produeixen fruits, com  “fruitless”.