Falset

Arbre de l’amor

Cercis siliquastrum

Nom científic: Cercis siliquastrum

Nom en castellà: Árbol de Judea

Família: Cesalpinàcies

Orígen: Regió mediterrània

Arbret de 5-10 m d’alçada, amb flors d’un rosa intens que apareixen a milers formant petits grups que surten directament del tronc i el brancatge i arriben a omplir tota la capçada.

Les fulles, d’un verd molt tendre, tenen forma de cor (d’aquí li ve el nom). Al fullam segueixen els fruits, que són llegums, d’un vermell clar, que maduren i s’enfosqueixen progressivament a l’arbre, on resten tot l’any.

On el trobem:

Com tots els arbres de florida impactant, és excel·lent com a sorpresa quan està barrejat amb altres espècies, com en el jardí de la Sénia del Padró. També al Raval de la Font Vella trobem un exemplar de dimensions considerables.

És un dels arbres més ornamentals emprats en jardineria, ja que la seva abundant floració a principis de primavera, just abans que surtin les fulles, ens canvia el panorama del jardí i ens anuncia l’arribada del bon temps.

El seu tronc prim, quasi negre, creix irregular, generalment retorçat. La llegenda ens explica que és l’arbre on es va penjar l’apòstol Judes i, per aquest motiu, l’espècie encara creix recaragolada.